Portfolio

Här kan du se ett urval av jobb jag utfört, både renoveringar och nyproduktion. Arbeten gjorda på förfrågan av kund sker alltid med löpande dialog med beställaren för att försäkra att slutprodukten blir exakt så som man önskat.

Renoverad sele

Renoverad åksele. Beslag, lokor däckeljärn samt former på dragläder m.m. återanvända. Ljusbrunt läder från Tärnsjö. Tagelstoppad däckel häftad med ull. Lokor målade och lackade och även de stoppade med tagel.

Dressyrsadel

Dressyrsadel i brunt läder byggd på stålförstärkt träbom. 18 tum och vid vinkel. Passar relativt rak rygg. Korta knästöd och rundbossa med väl tilltagen kanal och stoppade med svensk ull. Engelskt kalvskinn i sits, vulster och bossa. Dekorsömmar på lillkåpa, storkåpa, bakvalv samt kammarläder.

Tömkörningsdäckel

Däckel för tömkörning stoppad med tagel och häftad med rött ullgarn. Svart läder från Tärnsjö. Dekorativa tömringar och fäste för ryggstycke i nickel. Stroppar samt fästen för D-ringar är kullrade. Fodrad gjord och dekorativ form på ryggstycke. Däckeljärn i aluminium med fast vinkel.

Allroundsadel

Svart allroundsadel byggd på stålförstärkt träbom. 17 tum och vid vinkel. Passar en något svängd rygg. Flyttbara knä- och vadstöd. Kilbossa stoppad med svensk ull. Dekorsöm på lillkåpa och kammarläder.

Bjällerkrans

Antik, renoverad bjällerkrans. Bjällror putsade och läder utbytt. Stoppad med tagel.

Giggdäckel

Kördäckel för gigg storlek cob. Svart läder från Tärnsjö samt tagelstoppad däckel häftad med ullgarn. Rostfria beslag och snabbfästen.

Tömkörningsdäckel

Däckel för tömkörning i brunt läder från Tärnsjö. Läderklädd, fast, bossa och fodrad gjord med ergonomisk utformning.  Beslag i rostfritt stål samt fast vinkel på däckeljärn.

Körhuvudlag

Huvudlag med skygglappar för körning. Brunt läder från Tärnsjö och vita sömmar. Fodrat nackstycke med ergonomisk form för öronen. Rundsydd käkrem samt höj- och sänkbar fodrad nosrem. Beslag, rosetter och ornament i mässing.

Ridhuvudlag

Huvudlag för ridning i rött läder från Tärnsjö. Fodrad vid nacke och nos. Beslag i rostfritt stål.

Gunghäst Gemla

Träns, delar av sadel samt nya öron till antik restaurerad gunghäst från Gemla.

Vad kan jag hjälpa dig med?

Har du några egna önskemål? Kanske ett nytt träns till din häst i ett utförande du alltid önskat dig? Kanske en justering på din sadel för att maximera din ridning? Eller behöver din hund kanske ett nytt halsband? Jag reparerar, ändrar och skapar läderprodukter just så som min kund önskar, allt för att denne ska ha så stor nytta och glädje av slutprodukten som möjligt.